Як купити і продати біткоїн.

Як купити і продати біткоїн
Як купити і продати біткоїн

Біткоїн давно став символом криптовалюти. Це альтернатива стандартних грошей, яка допомагає заробити і досить великі гроші. Тому кожному інвестору, особливо новачку, варто розібратися, як купити і продати біткоїни. Адже цей процес тільки здається простим і зрозумілим. 

Складність процесу, як купити або продати біткоїн, залежить від багатьох факторів. Біткоїн має свій курс і способи виведення. Навіть країна, де живе інвестор, впливає на процес, як купити продати біткоїн. 

Як можна продати біткоїн? 

Розбираючись у питанні, як купувати і продавати біткоїн, варто розуміти, як монети працюють і як на них заробити. 

як купити і продати біткоїни

Отже, перш ніж купити або продати біткоїн, варто зрозуміти, в чому суть такої монети. Біткоїн (BTC) – це цифрова валюта, яка продовжує завойовувати популярність завдяки своїй децентралізованій природі і потенціалу для інвестицій. Децентралізація в цьому випадку говорить про те, що монети не залежать від курсу традиційних валют. В цьому головне відмінність і перевага біткоїна.

Щоб купити або продати біткоїн, важливо розуміти основні принципи криптовалютного ринку і виконати кілька ключових кроків. Тобто просто купити і просто продати монети немає сенсу. Тільки продумана стратегія може в цьому допомогти. 

Як купити біткоїн: всі нюанси цього процесу

як купити або продати біткоїн

Отже, новачку, який ще нічого не розуміє, потрібно починати вкладатися в крипту через створення криптогаманця. Перед покупкою біткоїнів необхідно створити спеціальний електронний гаманець. Це цифровий інструмент, що дозволяє зберігати криптовалюту і здійснювати транзакції. Хорошою новиною стане те, що такі гаманці різноманітні, зручні і зрозумілі. 

Типи криптогаманців:

  1. Онлайн-гаманець. Він зручний для швидкого доступу до коштів через інтернет. Він же найзручніший. 

  2. Мобільний гаманець. Це додаток на смартфоні для мобільних операцій, в тому числі і для крипти.

  3. Апаратний гаманець. Це фізичний пристрій для безпечного зберігання криптовалюти офлайн. Воно більш складне, і новачку починати з нього не варто. 

  4. Паперовий гаманець. Це біткоїн-адреса і приватний ключ, надруковані на папері.

Новачку на перший погляд розібратися з усім цим буде не так просто, як хотілося. Адже гаманців багато, як і їх видів, типів і функціоналів. Тим не менш, зручним для початку буде онлайн або мобільний гаманець. Наприклад, Trust Wallet, Coinbase Wallet, або Binance Wallet. Це оптимальний і найпростіший варіант. 

Що робити далі?  

як купити продати біткоїн

Для покупки біткоїнів потрібна криптовалютна біржа – платформа, на якій можна купити, продати або обміняти криптовалюту на інші активи. Це найнеобхідніший інструмент саме в продажу і покупці крипти. Як і гаманців, бірж велика кількість. 

Деякі популярні біржі, на які точно потрібно звернути увагу новачку: 

  1. Binance – одна з найбільших криптовалютних бірж у світі з великим вибором валют.

  2. Coinbase – проста у використанні платформа, підходяща для новачків.

  3. Kraken – безпечна біржа з розширеними функціями для досвідчених трейдерів.

Біржі відомі також і тим, що на них можна знайти багато корисної інформації. Це буде корисним для новачка. 

як можна продати біткоїн

Якщо вдалося визначитися з біржею, тоді далі йде реєстрація. Тобто потрібно створити свій аккаунт. Через нього і вдасться купувати або продавати біткоїн. 

Процес реєстрації зазвичай включає:

  1. Введення електронної пошти і пароля.

  2. Підтвердження електронної пошти.

  3. Верифікація особистих даних (необхідний паспорт або ID-картка).

  4. Активування двофакторної аутентифікації (для підвищення безпеки).

Все залежить від конкретної біржі, але процес реєстрації стандартний практично на кожній з них. 

Як поповнити рахунок? 

Отже, спочатку йде реєстрація, а вже далі можна поповнити рахунок на біржі. Тоді цими коштами можна розпоряджатися (наприклад, купити біткоїн). 

Як можна поповнити рахунок на біржі: 

  1. Банківський переказ (зручний для великих сум).

  2. Кредитна або дебетова картка (швидкий метод, але з високими комісіями).

  3. Електронні платіжні системи (Skrill, PayPal та ін.).

У кожного з цих способів є свої переваги і недоліки. Як правило, на біржах вказується мінімальна сума поповнення. Менше внести коштів не вдасться. Тому обов’язково перевіряйте комісії на поповнення. Те ж саме стосується й виведення коштів через біржу (є свої ліміти). 

Як далі купити біткоїн? 

як покупати і продавати біткоїн

Після всіх цих процедур можна вже безпосередньо купити перші монети. Коли рахунок поповнено, користувач готовий до покупки. Що потрібно, щоб купити біткоїн: 

  1. Виберіть торгову пару (наприклад, BTC/USDT або BTC/USD). Це досить легко зробити на сайті біржі. 

  2. Вкажіть суму, яку хочете інвестувати.

  3. Натисніть кнопку "Купити".

  4. Існують два основних способи покупки: покупка біткоїна за поточною ринковою ціною або можна вказати ціну, за якою хочете купити біткоїн, і ордер буде виконано, коли ринок досягне цієї ціни. Тобто в другому випадку покупка не відбувається в терміновому порядку. 

Ця процедура також досить проста і зрозуміла. 

Як потім перевести біткоїн на свій гаманець? 

Ще один нюанс, з яким потрібно розібратися, як після покупки біткоїнів бажано перевести їх на особистий гаманець для більшої безпеки. Тобто надовго залишати кошти на біржі теж не хочеться. 

Що для цього потрібно: 

  1. Знайдіть опцію "Виведення коштів" на біржі.

  2. Вкажіть свій біткоїн-адресу (отриману при створенні гаманця).

  3. Підтвердіть транзакцію.

Зазвичай кошти надходять на рахунок через кілька хвилин. 

Як можна продати біткоїн? 

Щоб заробляти, можна продавати біткоїни. Тобто, купивши їх, можна продати, якщо курс виросте. Для цього також потрібна криптовалютна біржа. Продаж процес схожий на покупку, але є деякі важливі моменти.

Якщо говорити про продаж, то вже потрібна стратегія. Можлива продаж через біржу: найпопулярніший метод. Власник крипти виставляє ордер і чекає, поки його виконають. Також відбувається продаж через P2P-платформи: торгівля з іншими людьми безпосередньо без посередництва біржі. Прикладом таких платформ є LocalBitcoins або Binance P2P.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua