20 вересня: яке сьогодні свято, традиції та заборони.

20 вересня: свято, традиції, заборони
20 вересня: свято, традиції, заборони

Сьогодні, 20 вересня, відзначають Всесвітній день рису, Всесвітній день гінекологічної онкології, Всесвітній день паельї та Міжнародний день студентського спорту. Крім того, віряни вшановують пам'ять святого великомученика Євстратія та інших.

Всесвітній день рису

Сьогодні відзначається Всесвітній день рису - свято, присвячене найважливішому продукту харчування для багатьох людей по всьому світу. Рис, який має давню історію та є основним джерелом їжі для багатьох населення планети, поширився з Китаю до Індії, Індонезії, Кореї, Японії, Європи та Америки.

З Китаю рис поширився до Індії, Індонезії, Кореї, Японії, а згодом і до Європи та Америки.

Кожен рік цей день відзначається різними способами, включаючи готування страв з рису, проведення кулінарних майстер-класів та фестивалів, а також популяризацію важливості рису для економіки та культури світу.

Всесвітній день гінекологічної онкології

Сьогодні також відзначається Всесвітній день гінекологічної онкології, яке було започатковано з метою підвищення обізнаності про гінекологічні види раку та освітлення проблем, які вони створюють. Головна мета цього свята - популяризація профілактики та раннього виявлення раку яєчників, матки, шийки матки, вульви та піхви.

Всесвітній день паельї

Сьогодні також святкується Всесвітній день паельї - свято, присвячене паельї, популярній іспанській страві. Паелья відома своїм смаком та культурним значенням. Валенсія, звідки паелья походить, проводить різноманітні заходи, включаючи кулінарні конкурси, де шеф-кухарі змагаються за звання найкращого майстра паельї.

Міжнародний день студентського спорту

Сьогодні також відзначається Міжнародний день студентського спорту, яке було започатковано з метою підкреслення важливості спорту для студентів та сприяння здоровому способу життя.

У церковному календарі

20 вересня - день пам'яті святого великомученика Євстратія. Він був одним із п'яти мучеників, які страждали за віру в часи імператора Діоклетіана. Євстратій Печерський, інший святий з цим іменем, жив у XI столітті в Києві, він роздав своє майно бідним і став ченцем у Києво-Печерському монастирі.

Прикмети і традиції

За народними прикметами, 20 вересня не слід свататися, давати чи брати гроші в борг, і грубо поводитися з дітьми. Також, існують прикмети, пов'язані з погодою. Наприклад, якщо журавлі летять високо, то осінь буде холодною і мокрою, а якщо дме східний вітер - це означає наближення грози. Також, розкриті шишки проростають, це свідчить про приходження потепління, тоді як закриті шишки означають, що буде похолодання. Чорні хмари на небі свідчать про дощі.

Пам'ятні дати 20 вересня

Деякі з пам'ятних дат на 20 вересня включають освячення кафедрального собору у Солсбері, початок першого навколосвітнього плавання під керівництвом Фернана Магеллана та об'єднання Італії.

Іменини

Сьогодні відзначають день ангела: Василь, Іван, Іларіон, Михайло, Олег, Олександр, Федір, Тетяна.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua