21 вересня: яке сьогодні свято, традиції та заборони.

Святковий стіл з традиційними стравами
Святковий стіл з традиційними стравами

Україна вшановує кілька важливих свят

Сьогодні, 21 вересня, в Україні вшановують кілька важливих свят. Це День фармацевтичного працівника, День винахідника і раціоналізатора, Міжнародний день миру і День миру в Україні, а також День хірурга. У цей день також віряни відзначають пам'ять святого апостола Кондрата.

День фармацевтичного працівника

День фармацевтичного працівника встановлений для вшанування ролі фармацевтів, провізорів та інших фахівців у забезпеченні здоров'я населення. Понад 350 тисяч працівників фармацевтичної сфери допомагають українцям отримати ліки та консультації, щодня працюючи над збереженням та зміцненням здоров'я. Вони не просто відпускають ліки, але й надають консультації щодо лікування та раціонального використання препаратів.

День винахідника і раціоналізатора

День винахідника і раціоналізатора призначено для визнання внеску винахідників, раціоналізаторів та інженерно-технічних працівників у розвиток інноваційного потенціалу країни. Цього дня проводяться різноманітні заходи, включаючи виставки та нагородження.

Міжнародний день миру і День миру в Україні

Міжнародний день миру та День миру в Україні святкують з метою підсилення ідеї миру серед усіх країн та народів. Це символ надії та співчуття для тих, хто прагне завершення воєнних конфліктів та створення світу без війн. В цей день Генеральна Асамблея ООН закликає до глобального припинення вогню та відмови від насильства.

День хірурга

День хірурга призначений для вшанування відважних лікарів, які щодня рятувати життя і здоров'я людей. Хірурги виконують складні операції та повертають людям здоров'я та надію.

Народні прикмети та традиції пов'язані з погодою і природою. Ране опало листя з дерев може означати ранню зиму, ясна погода може свідчити про теплу осінь. Іменини в цей день святкують: Андрій, Валентин, Василь, Володимир, Данило, Дмитро, Іван, Йосип, Костянтин, Нестор, Олександр і Петро.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua