23 жовтня: яке сьогодні свято, традиції та заборони.

Запреты, традиции и праздники 23 октября
Запреты, традиции и праздники 23 октября

Сьогодні, 23 жовтня, відзначають День помічника лікаря, День працівників реклами та День обізнаності про синдром раптової смерті при епілепсії. Віряни вшановують пам'ять святого апостола Якова.

День помічника лікаря

Сьогодні відзначається День помічника лікаря. Це свято вшановує медичних асистентів, які надають підтримку лікарям і іншим медичним працівникам. Вони виконують різні завдання, щоб забезпечити якісну медичну допомогу пацієнтам.

Це свято було започатковане Асоціацією медичних асистентів у 1956 році з метою покращення сфери охорони здоров'я.

День працівників реклами

Сьогодні також відзначається День працівників реклами. Це свято присвячене людям, які займаються створенням та розміщенням реклами. Це креативні та натхненні люди, які здатні створити неповторні ідеї.

Реклама існує вже з давніх часів і має велике значення для розвитку підприємництва і економіки. Вона допомагає привернути увагу споживачів до продуктів та послуг.

День обізнаності про синдром раптової смерті при епілепсії

Сьогодні також відзначається День обізнаності про синдром раптової смерті при епілепсії. Це всесвітнє свято присвячене підвищенню обізнаності про смерть, пов'язану з епілепсією.

Цей день був започаткований організацією SUDEP Action з метою підкреслення важливості розуміння та подолання ризиків, пов'язаних з епілепсією. Це глобальна проблема, яка потребує уваги та досліджень.

Пам'ять про святого Якова

Сьогодні у церковному календарі вшановується пам'ять святого Якова - апостола Христа. Він був першим єпископом Єрусалимської Церкви та перевів багатьох юдеїв до християнства.

Святий Яков вів строге життя, присвячуючи багато часу молитвам і посту. Він був мучеником за свою віру і захистив її до кінця.

Заборони і прикмети

Сьогодні є кілька заборон, пов'язаних із святим Яковом. Наприклад, не рекомендується ремонтувати взуття чи одяг, сваритися чи брати і давати гроші в борг.

Також є кілька прикмет, пов'язаних з цим днем. Наприклад, якщо немає морозу, то ще чотири тижні його не буде. Якщо вітер східний або північний, то нас чекають холоди. А якщо верба жовта і скидає листя, то зима прийде рано.

Пам'ятні дати

На цей день припадають такі пам'ятні події:

  • У 2001 році Компанія Apple представила перший iPod.
  • У 1956 році в Угорщині почалося антирадянське повстання.
  • У 1946 році почалося перше засідання Генеральної Асамблеї ООН.
  • У 1943 році війська четвертого Українського фронту захопили Мелітополь.
  • У 1941 році радянські війська залишили Харків і Барвінкове.
  • У 1917 році Скоропадський був обраний гетьманом українського козацтва.

Іменини

Сьогодні святкують іменини: Олександр, Володимир, Гнат, Максим, Микола, Яків, Єфросинія.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua