Афера року. У Туреччині гіди возять туристів до неіснуючих пам'яток.

Афера року:гіди заводять туристів до брехні
Афера року:гіди заводять туристів до брехні

У Туреччині виявлено найбільше шахрайство з іноземними туристами

У Туреччині виявлено найбільше шахрайство з іноземними туристами: гіди робили фальшиві екскурсії до неіснуючих визначних місць. Про це повідомляє Turizm Güncel.

Каппадокія – історична область в центральній частині Туреччини, відома своїми унікальними ландшафтами та популярна серед мандрівників. Проте розслідування, проведене місцевими туристичними компаніями, виявило: деякі турфірми організовували поїздки до неправдивих об'єктів. Це пояснює, чому ціни на такі тури часом виявляються нижчі за ринкові.

Асоціація гідів Tourism Current підняла скандал після розслідування. Так, шахрайські агентства заманюють туристів низькими цінами, але замість відомих місць, таких як каньйон Іхлара, вели групи у подібні, але не автентичні локації. Популярне місто Гьореме в Каппадокії показували лише здалеку.

«Вони відвозять іноземних туристів у місце, недалеко від Іхлари, і кажуть їм, що це Гьореме (відоме місто в історичній області Каппадокії, де є багато печерних храмів візантійського періоду). І там про все розповідають. Деякі навіть відвозять туристів у склади для лимонів і презентують їх як підземне місто...», – розповіли експерти. Крім того, туристів водили по занедбаних будинках, змушували забиратись на горище, представляючи будівлю як історичну пам'ятку.

Більшість туристів, не знаючи місцевості, навіть не підозрюють про обман. А якщо серед них з'являється експерт, його заспокоюють поясненнями, що об'єкт наразі у ремонті. Експерти зазначають, що такий шахрайство завдає шкоди як репутації Каппадокії, так і іміджу Туреччини загалом. На їхню думку, ті, хто займаються такими махінаціями, мають бути виявлені та покарані, адже це не тільки вводить в оману туристів, а й негативно впливає на доходи країни.

До речі, в Туреччині планують створити «другу Каппадокію» з термальними готелями та польотами на повітряній кулі. Міністерство культури та туризму країни вже працює над перетворенням з відомої долини Фригії в популярний туристичний регіон. Наразі 90% відвідувачів регіону - внутрішні туристи. Турки прагнуть змінити цю ситуацію шляхом збільшення кількості іноземних туристів і тривалості їх перебування до трьох днів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua