Який вигляд мають військові після двох років полону: моторошні кадри.

Військові після довгого полону у жахіття
Військові після довгого полону у жахіття

Обмін полоненими: як змінилися українські військові після двох років полону

13 та 14 вересня відбулися обміни полоненими між Росією та Україною. За цих два дні додому повернулися 152 українці. Фотографи Костянтин та Влада Ліберови поділилися світлинами, які показують українських військових після двох років полону.

На цих фото можна побачити українських військових, які кілька днів тому повернулися після більш ніж двох років полону в Росії. Це лише ті, хто згодився сфотографуватися.

На знімках видно, що українці значно схудли, їх тіла покриті ранами.

Блок галереї

Росія відмовляє міжнародним комісіям доступу до своїх таборів військовополонених, приховуючи докази порушень Женевських конвенцій, зауважують фотографи. У той же час, російські військові в полоні в Україні покращують своє здоров'я під наглядом лікарів і набирають вагу завдяки збалансованому харчуванню (докази цього можна знайти навіть). З іншого боку, українські військові повертаються додому зовсім виснажені і на 20, 30, навіть на 40 кілограмів легші, - підкреслюють фотографи.

Нагадаємо, що 14 вересня Україна змогла повернути 103 українських бійців з російського полону, серед яких 82 рядових та сержанти і 21 офіцер. Серед звільнених є захисники з різних областей України, включаючи Київщину, Донеччину, Маріуполь, Луганщину, Запоріжжя і Харківщину. Серед них є воїни ЗСУ, Національної гвардії України, прикордонники і поліцейські.

Також 13 вересня 49 цивільних та військовослужбовців повернулися із російського полону в Україну, серед яких воїни Збройних сил України, Національної гвардії, Національної поліції, Державної прикордонної служби, а також цивільні.

Також вперше за більше ніж рік з полону Росії повернулися бійці з «Азову». Проте понад 900 бійців «Азову» залишаються в полоні Російської Федерації.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua