Якими свічками краще запастися на випадок відключень світла - корисні поради.

Свічки для відключень світла
Свічки для відключень світла

Якщо виникають перебої з електропостачанням, найкраще виходом є придбати свічки. Сьогодні на ринку є широкий вибір цього товару, і деякі з них навіть можна зробити своїми руками. У цій статті ми розкажемо про різні види свічок та процес їх виготовлення, щоб вони горіли довше за звичайні.

Один з видів свічок - це свічки з бджолиного воску. Вони вважаються найекологічнішими, безпечними і без запаху. Бджолиний віск не горить, а лише плавиться, тому він майже не виділяє коптилу. Хоча іноді масу свічки додають трохи парафіну, щоб не порушити природні властивості воску.

Існують також свічки з рослинного воску, зокрема, стеаринові свічки, які виготовляють з різних олій, включаючи пальмову. Вони відрізняються матовим виглядом і мають прозорий шар після згоряння, схожий на сніжинки. Є також свічки з соєвого і кокосового воску, які горять довше за інші види свічок.

Парафінові свічки зроблені з продукту перегонки нафти і мають неприємний запах. Вони можуть виділяти кіптяву і мати нерівномірне полум'я під час горіння. Такі свічки є дешевим варіантом і тому досить популярними.

Гелеві свічки виготовляють з гелеподібних мінеральних олій або синтетичних вуглеводнів. Вони безпечніші, ніж свічки з технічного парафіну, але можуть мати нюанси, пов'язані з декоративним наповнювачем.

Якщо ви хочете спробувати зробити свічку власноруч, можна придбати воскову свічку і розділити її на декілька частин. Потім потрібно відрізок свічки закріпити на дні ємності, в яку наливається олія. Є ще один спосіб - зробити свічку з картоплі. Для цього потрібна тарілка, картопля, ґніт з натуральної тканини та олія.

Не забувайте про тимчасові вимкнення електроенергії. Вони здійснюються для стабілізації енергосистеми, і вимикаються такі лінії, які виділяють певну потужність. Це може призводити до незручностей для мешканців. Проводиться таке вимкнення залежно від загальної потужності, яку потрібно знизити для збалансування енергосистеми.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua