Якість води у річці Сейм на Сумщині погіршується – Міндовкілля.

Якість води у річці Сейм погіршується
Якість води у річці Сейм погіршується

Забруднення води в річці Сейм

На території Сумської області в річці Сейм виявлено забруднення води між селами Пруди та Мутин. Хоча рівень розчиненого кисню збільшився, хімічне споживання кисню все ще перевищує норму. Про це повідомило Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів.

«Найгірша ситуація спостерігається на ділянці с. Пруди - с. Мутин. Хімічне споживання кисню порівняно з минулою добою зменшилось на 29 одиниць і становить 112 мг/дм3 біля с. Пруди та 102 мг/дм3 біля с. Мутин. Рівень розчиненого кисню зрос до 0.14-0.34 мг/дм3. Азот амонійний знаходиться в межах норми», - зазначили у міністерстві.

Щодо якості води в інших регіонах, на Чернігівщині ситуація значно покращилась. В річці Сейм виявлено незначне перевищення марганцю лише біля Батурина. Але загалом якість води в річці Десна відповідає нормам, включаючи місця водозабезпечення у Київській області.

Фахівці запевняють, що очисні споруди зможуть вирішити проблему забруднення, а якість питної води в кранах населення не постраждає. Також уряд оцінив збитки, завдані довкіллю через це забруднення річок Сейм і Десна.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua