Олександр Свіщов отримав подяки та нагороди за активну громадянську позицію і підтримку ЗСУ.

Олександр Свіщов отримав подяки та нагороди за активну громадянську позицію і підтримку ЗСУ
Олександр Свіщов отримав подяки та нагороди за активну громадянську позицію і підтримку ЗСУ

Олександр Свіщов, відомий своїми інвестиціями в розвиток спорту та волонтерською діяльністю, продовжує отримувати високе визнання за свою активну громадянську позицію та підтримку ЗСУ.

На початку 2024 року Свіщов був удостоєний подяки від ексголовнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

«Я вдячний за таку високу оцінку моєї роботи. Це стимул для подальшої допомоги нашим захисникам. Перемога України - це спільна мета, і кожен із нас може долучитися до її наближення», - зазначив меценат.

Крім того, його зусилля були визнані командуванням 125 та 103 окремих бригад територіальної оборони. Особливо зворушливою стала нагорода «Золотий лев», яку він отримав у квітні за вагомий внесок у діяльність 24-ї окремої механізованої бригади.

Серед наданої Свіщовим допомоги:

- реабілітація постраждалих від війни;

- протезування військових;

- матеріальна допомога лікарням;

- продукти харчування та медикаменти.

Олександр Свіщов наголосив, що кожна нагорода - це не лише визнання моїх особистих зусиль, а й свідчення того, наскільки важливими є єднання та взаємодопомога в цей непростий для країни час.

Також Олександра Юрійовича Свіщова нагороджено відзнакою «30 років Незалежності України» - за розвиток спортивного потенціалу та фізичної культури України та відзнакою пошани Міністерства оборони України - за волонтерську підтримку Збройних сил України та гуманітарну і фінансову допомогу.

Мецената також відзначили на культурному фронті - він став лауреатом премії «Скарб Нації 2024». Цю престижну нагороду було вручено Свіщову на відкритті мистецького проєкту «Молитва за Україну» Володимира Козюка.

Як повідомлялося раніше, видання Обозреватель опублікувало список з десяти бізнесменів Західної України, які розвивають спорт.

До нього увійшли відомий львівський бізнесмен та президент Федерації водного поло України Олександр Свіщов, а також львівський бізнесмен та меценат, засновник Академії та ФК «Рух» Григорій Козловський.

Значну увагу Олександр Юрійович Свіщов присвячує розвитку дитячого сорту. Так за підтримки мецената у місті Лева відкрився сучасний комплекс для занять професійними видами спорту, а особливо тенісом – «Leoland». Поява нового комплексу дала можливість спортсменам та всім охочим займатись тенісом та проводити турніри цілий рік, це стало можливо  завдяки критим кортам з сучасним хардовим покриттям.

Також саме завдяки підтримці Олександра Свіщова потужно розвивається водне поло. Бізнесмен очолює не тільки Федерацію водного поло України, а також є президентом ватерпольного клубу «Динамо» Львів». За його президентства клуб досягнув значних  результатів.

Григорій Козловський відомий своєю підтримкою українських військових, адже майже щомісяця його «жовто-чорна» родина донатить на ЗСУ. Та не відстають «рухівці» і в спортивному житті.

Академія «Рух», яку очолює Григорій Козловський, славиться на всю Україну, адже навчає майбутніх зірок футболу, а її вихованці встановлюють різноманітні рекорди. Так нещодавно вихованці «Руху» встановили національний рекорд України з наймасовішого набивання м’яча головою.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua