Американські туристи повернулися на Землю після першого приватного виходу у відкритий космос.

Американські туристи на Землі після виходу в космос
Американські туристи на Землі після виходу в космос

Місія Polaris Dawn завершилася, астронавти повернулися на Землю після п'ятиденної подорожі. Під час цієї подорожі відбувся перший приватний вихід у відкритий космос. Капсула SpaceX приводнилась у Мексиканській затоці поблизу Сухих Тортуг у Флориді. На борту перебували мільярдер Джаред Айзекман, інженер SpaceX Сара Джілліс, відставний підполковник ВПС США пілот Скотт (Кідд) Потіт та медик SpaceX Анна Менон.

Астронавти здійснили перший приватний вихід у відкритий космос на висоті майже 740 кілометрів над Землею. Ця висота перевищує Міжнародну космічну станцію та космічний телескоп Hubble. Космічний корабель досяг максимальної висоти 1408 кілометрів після старту вівторка.

12 вересня учасники американського багаторазового корабля Crew Dragon, що був запущений на орбіту з чотирма туристами, вийшли у відкритий космос. У космічний вакуум вийшли мільярдер Джаред Айзекман та інженер SpaceX Сара Джілліс. Вихід тривав близько двох годин, почався о 06:12 за часом Східного узбережжя США (13:12 за київським часом), коли корабель знаходився на висоті понад 700 км над Землею.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua