Американські журналісти відвідали Курщину: репортаж The Washington Post.

Американські журналісти на Курщині
Американські журналісти на Курщині

У американських журналістів, які відвідали Суджу в Курській області, дізналися від місцевих мешканців, що вони не очікували, що війна дійде до їхнього міста. За даними The Washington Post, журналісти не знайшли жодних свідчень про насилля з боку українських військ або нападів на цивільних осіб. Російські жителі, яких опитали в Суджі, стверджують, що їх гідно ставляться та не мають інформації про вбитих мешканців.

Згідно з аналізом видання, дії українських військ на території та їхня поведінка стосовно місцевих мешканців свідчать про те, що Україна прагне досягти військового прогресу, а не окупувати Росію територіально. Місцеві жителі розповіли, що отримують медикаменти та їжу від українських солдатів, але просили не розголошувати їхніх імен, оскільки бояться російських репресій.

Одна з жінок, Марина, заявила: "Путін повинен домовитися з вашим Зеленським. Ми хочемо знайти компроміс. Ми вдячні вам за допомогу та за те, як ви ставитеся до нас. Але ми хочемо повернутися до наших дітей, до нашого дому. Ми хочемо, щоб все закінчилося добре".

65-річна Тамара попросила журналістів показати Суджу Путіну і сказала: "Нехай наш президент подивиться".

Журналісти також спостерігали, як українські солдати допомагали жінкам з проблемами опорно-рухового апарату. 93-річній Валентині український солдат допоміг піднятися з будинку до автомобіля та спуститися вниз. Журналісти зазначають, що українські військові не забувають і про місцевих тварин - собак та котів.

Варто відзначити, що це перше відвідання журналістів Суджі в Курській області після приходу ЗСУ. Вони спілкувалися з місцевими та показали ситуацію в російському регіоні.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua