Аналітик оцінив наступальні дії ЗСУ на Курщині.

Національні війська нападають в Польщі
Національні війська нападають в Польщі

Українські військові в Курській області РФ здійснюють наступальні маневри, повідомив Дмитро Снєгирьов, військово-політичний аналітик.

"Не тільки на північ від Суджі, слід зазначити, що, за даними самої російської сторони, українські Збройні сили успішно контратакують у районі населених пунктів Зелений шлях та Обухівка. Причому, за даними російської сторони, за останню добу відзначено різку активізацію й засобів ураження Сил оборони України. Йдеться про ствольно-реактивну артилерію, що свідчить про те, що, відповідно, ліміт боєприпасів, скажімо так, збільшено", — зазначив він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

За словами Снєгирьова, російські пабліки пишуть про перекидання підрозділів спецпризначенців України на Курський напрямок з метою здійснення наступу на слабкі місця оборони Російської Федерації.

"Тобто йдеться не про активний характер оборони наших захисників, а саме про наступ на позиції збройних сил Російської Федерації в Курській області. Тобто йдеться про маневровий характер наступальних дій. Причому Сили оборони України в Курській області використовують тактику й організацію ефективних засідок на локаціях російських збройних сил. Є дані об'єктивного контролю, які підтверджують знищення двох тилових колон забезпечення збройних сил Російської Федерації: знищено бронетехніку та особовий склад", — розповів Снєгирьов.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua