Аналітики ISW розповіли про ситуацію на Харківщині та Донецькій області: карти просування окупантів.

Карта просування окупантів на Харківщині
Карта просування окупантів на Харківщині

Окупанти проводять ротації в районі Вовчанська на Харківщині та мають просування на Донеччині

Окупанти продовжують проводити заміни військових в районі Вовчанська на Харківщині та мають переміщення у напрямку Донеччини, повідомили аналітики Інституту вивчення війни за посиланням на "Хвилі".

З початку конфлікту Росія продовжує наступати у різних частинах фронту, намагаючись прорватися через оборону українських військ. Бойові дії тривають в районі Глибокого та Липців на Харківщині, а також в районах Вовчанська та Тихого. За даними російських пропагандистів, українські війська нещодавно втратили свої позиції в Вовчанську, але ці зміни не мають підтвердження на фактах.

Зокрема, у Вовчанську російські окупанти проводять евакуації та переміщення на передових позиціях. У північній частині Харківської області працюють підрозділи російської 83 повітряно-десантної бригади.

Тим часом, на Донбасі ворожі сили проявляють активність, здійснюючи десятки штурмових операцій за добу в спробі прорвати оборону ЗСУ. Ворог атакує сходу від Сіверська в районі Верхньокам'янського, на південний схід від Сіверська в районі Івано-Дар'ївки, Виїмки та Спірного, а також південно від Сіверська в районі Переїзного.

Крім того, російські війська продовжують наступальні операції в районі Часового Яру, але не має конкретних підтверджень щодо змін на лінії фронту. Також окупанти здійснювали наступальні операції в районах мікрорайонів Новий та Жовтневий на сході Часового Яру, на північ від міста в напрямку Григорівки, на схід в районі Іванівського та на південний схід від Часового Яру в районі Кліщіївки та Андріївки.

Нагадаємо, що Росія запустила більше далекобійних дронів до України, ніж сама Україна.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua