Аналітики назвали причини просування росіян на Донеччині.

Аналітики причини просування росіян Донеччині
Аналітики причини просування росіян Донеччині

За звітом інституту вивчення війни, війська РФ продовжують продвигатися в районі Покровського через недостатню укомплектованість українських бригад та рельєф місцевості. Особливо це стосується північно-західного напрямку від Авдіївки.

Російські війська продовжують стабільно просуватися на Покровському напрямку завдяки нестачі української живої сили та рельєфу місцевості, особливо на північний захід від Авдіївки.

Проте експерти прогнозують сповільнення наступальної операції РФ, оскільки вони наближаються до більших та більш урбанізованих населених пунктів.

Українські військові експерти зауважують, що сили оборони на Покровському напрямку мають гірше обладнання і засоби захисту, тому наразі вони не можуть уповільнити просування росіян.

Експерти також відзначають, що затримки з наданням західної військової допомоги спричинили затримки з оснащенням новостворених українських підрозділів та переоснащенням тих, що вже брали участь у боях.

У той же час, РФ активно використовує ці недоліки для досягнення тактичних переваг на північний захід від Авдіївки, особливо у районі траси Очеретине – Гродівка – Мирноград і на лівому березі річки Вовча.

Російські загарбники продовжують розширювати зону контролю поблизу Сватового, Часового Яру та Кліщіївки.

Раніше було повідомлено, що російські загарбники захопили населений пункт Веселе у Донецькій області, розташований східніше Гродівки в Покровському районі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua