Японія стала світовим рекордсменом за тривалістю життя.

Японія - рекордсмен за тривалістю життя
Японія - рекордсмен за тривалістю життя

У Японії було встановлено новий рекорд за кількістю людей похилого віку. За даними місцевого МОЗ, країна нараховує понад 95 тисяч довгожителів, з яких майже 90% – жінки.

На 1 вересня цього року в Японії проживало 95 119 довгожителів, що на 2 980 більше, ніж попереднього року. З них 83 958 – жінки і 11 161 – чоловіки. Ці цифри відображають демографічну кризу, з якою країна стикається, оскільки її населення старіє та зменшується.

Поміж іншого, Японія також має рекордну кількість осіб віком 65 років і старших – 36,25 мільйонів, що становить 29,3% загальної кількості населення. Цей показник робить країну лідером серед 200 держав і регіонів з населенням понад 100 тисяч осіб.

Представники відомства стверджують, що зростання кількості людей похилого віку призводить до збільшення витрат на охорону здоров'я та соціальні послуги, а також до скорочення працездатного населення. Уряд має намір підвищити пенсійний вік, щоб вирішити цю проблему.

За даними Gerontology Research Group, сама стара людина у світі проживає в Японії. Її звуть Томіко Ітоока, народилася вона 23 травня 1908 року і вже має 116 років. Ітоока проживає в будинку для літніх людей в префектурі Хього. Попередня рекордсменка Марія Браньяс Морера померла минулого місяця в Іспанії, віком 117 років.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua