Армія РФ руйнує українську оборону на Донбасі - ЗМІ.

Російська армія наносить удар по українським позиціям
Російська армія наносить удар по українським позиціям

Принизливий прорив ЗСУ у Курській області втрачає імпульс

Українські солдати висловлюють занепокоєння щодо відсутності чіткого плану дій від Генштабу, стверджує The Economist.

«Ворог отямився. У перші дні стрілянина була хаотичною. Зараз нам протистоять професійні артилеристи, здається, з морської піхоти», — Сергій, водій бронемашини, 80-я бригада.

Прогрес українських військ сповільнюється, але росіяни все ще продовжують атакувати на Донбасі, пише видання.

На початку росіяни будували укріплення на підходах до Курська і Курської АЕС, але зараз їхні фортифікаційні роботи відбуваються набагато ближче до позицій ЗСУ.

«Україна довела, що може знаходити рішення навіть при чисельній перевазі Росії. Якщо західні союзники відмовляться від обмежень на використання зброї, це ще більше збільшить її можливості», — боєць ЗСУ.

Операція у Курській області не вдалася, оскільки Росія швидко продовжує наступ на Покровськ, констатує The Economist.

«Українська оборона [біля Покровська], здається, розвалюється, а Росія швидко просувається вздовж головної залізниці зі сходу. (...) Швидкий прогрес Росії підкреслив слабкі місця в українських укріпленнях», — автор публікації.

Однію з головних причин цього є нестача оборонних укріплень і відповідальних осіб. Офіцер інженерної частини стверджує, що Генштаб не керує процесом та відсутній план дій.

Складна ситуація на Донбасі ставить під сумнів ефективне використання обмежених резервів України. Боєць зазначає, що Україна готується до нового етапу операції.

Джерело: УНІАН


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua