Австралія запроваджує мінімальний вік для користування соцмережами.

Діти на екрані смартфону
Діти на екрані смартфону

Австралія готується встановити мінімальний вік для входу в соціальні мережі

Уряд Австралії планує прийняти закон, який обмежить доступ дітей до соціальних мереж і подібних платформ. Таке оголошення було зроблено в кабінеті прем'єр-міністра Албаніза. Головна мета закону - захистити дітей від онлайн загроз та підтримати батьків і опікунів.

Прем'єр-міністр Албаніз підкреслив, що соціальні медіа шкодять суспільству та відводять дітей від реального спілкування з друзями. Він підтримав молодих австралійців і батьків, які захищають своїх дітей. Албаніз наголосив, що безпека та здоров'я молоді є дуже важливими.

Міністр комунікацій Австралії, Роуланд, також підтримав цю ініціативу. Вона заявила, що батькам потрібні реальні рішення, тому вони роблять крок для сприяння безпечному та позитивному використанню Інтернету молоддю.

Компанія Google та Національне наукове агентство Австралії (CSIRO) оголосили про співпрацю у розробці програмного забезпечення для захисту критичної інфраструктури країни від кібератак.

Також, у Австралії планують встановити правило, яке дасть можливість працівникам не відповідати на дзвінки та повідомлення роботодавців поза робочим часом. Але це правило не стосуватиметься критичних ситуацій, наприклад, лікарів "швидкої" допомоги і інших працівників, які мають бути доступні 24/7.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua