Австрія на жовтень готує суттєві зміни для українських біженців .

Австрія готує зміни для українських біженців
Австрія готує зміни для українських біженців

З 1 жовтня українці, які знаходяться в Австрії через війну, зможуть отримати спеціальну карту RWR + (Rot-Weiß-Rot Karte Plus), яка дозволить легально працювати та проживати на тривалий термін в Австрії.

Для отримання картки RWR + потрібно відповідати кільком вимогам, включаючи наявність роботи не менше двох років, достатніх фінансових засобів, договору оренди житла, дійсного закордонного паспорту, знання німецької мови та диплому про вищу освіту.

Карта RWR + надасть українцям доступ до всього ринку праці в Австрії і можливість проживати в країні на тривалий термін. Після п'яти років можна буде подати заяву на постійне місце проживання в Європейському Союзі.

Проте при отриманні картки RWR + українці втрачають право на соціальні виплати, але зберігають статус біженців та можливість використовувати "синю карту".

Для багатьох українців це можливість працювати легально і будувати своє майбутнє в Австрії. Однак це також зобов'язує самостійно забезпечувати себе без соціальних виплат.

Важливо відзначити, що парламент Австрії ухвалив закон, який передбачає надання українським переселенцям необмеженого доступу до ринку праці. Закон також вносить зміни до закону про працевлаштування іноземців та інших законодавчих актів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua