Байден про реалізацію плану G7: переможе не Росія, а український народ.

Слова Байдена про план G7
Слова Байдена про план G7

Президент США Джо Байден оголосив про надання Україні кредиту на 20 мільярдів доларів, який буде сплачений за рахунок відсотків від заморожених російських активів. Це рішення – частина пакету G7 на суму 50 мільярдів доларів.

"Україна може отримати необхідну допомогу вже зараз, не навантажуючи платників податків. Ці кредити підтримають український народ у захисті та відбудові країни", - наголосив Байден у своїй заяві.

Європейський Союз також схвалив виділення Україні кредиту на суму 35 мільярдів євро. Рішення вступить в силу після публікації в Офіційному журналі ЄС.

Заступник радника з національної безпеки Білого дому Даліп Сінгх зазначив, що США планує розподілити свою допомогу між військовим та фінансовим напрямками. "Це перший раз, коли багатонаціональна коаліція заморожує активи країни-агресора та використовує їх вартість для фінансування оборони постраждалої сторони з дотриманням принципів правової держави та солідарності", - підкреслив він.

Велика Британія також внесла внесок у розмірі приблизно 3 мільярдів доларів.

"Росія не переможе в цьому конфлікті. Український народ переможе. Це ще один сигнал Володимиру Путіну про те, що світ об'єднався навколо України, і Сполучені Штати та наші партнери по G7 продовжують стояти з ними на кожному кроці", - заявив президент Байден.

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua