Батьки російських призовників б'ють на сполох: подробиці від британської розвідки.

Батьки російських призовників налякалися: деталі від британської розвідки
Батьки російських призовників налякалися: деталі від британської розвідки

За даними розвідки міноборони Британії, Росія змушує своїх призовників підписувати контракти в армії, щоб забезпечити необхідний штат для ведення війни проти України. Водночас, батьки навіть декотрих солдатів висловили своє занепокоєння.

Вже з 1 жовтня в Росії розпочинається осінній призов, згідно з яким російські чоловіки віком до 30 років повинні відслужити один рік у армії.

Офіційне представництво Москви стверджує, що призовники не відправляються на війну в Україну. Проте, в серпні 2024 року вони були залучені до військової операції на Курщині.

Дехто з батьків солдатів заявили про стурбованість тим, що їхніх дітей відправили у бій після чотирьох місяців служби, замість запланованих чотирьох місяців та додаткової підготовки. За законами Росії, призовники можуть бути направлені на бойові дії, якщо вони відслужили відповідні терміни та мають необхідну підготовку.

За думкою британських розвідників, така реакція сімей призовників на їх відправлення на захист Росії, може посилити занепокоєння Кремля.

«Однак Росія, швидше за все, продовжить змушувати призовників підписувати контракти після закінчення служби, щоб забезпечити стабільний штат для війни в умовах великого відтоку», - підсумували розвідники

Нагадаємо, що осінній призов до російської армії у 2024 році триватиме з 1 жовтня до 31 грудня, але правила отримання повісток військовими зміняться. Згідно з постановою уряду Росії запрацює спеціальний електронний реєстр.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua