Бауер оцінив, як Курська операція ЗСУ вплинула на стратегію Путіна.

Путін реагує на Курську операцію
Путін реагує на Курську операцію

Голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер вважає, що операція ЗСУ в Курській області представляє велику стратегічну проблему для президента Росії Володимира Путіна.

В своєму інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" Бауер сказав, що обидві сторони конфлікту стикаються з різними труднощами, зокрема у зв'язку з кадровими питаннями, непідготовленістю новобранців та недостатком ресурсів і боєприпасів. Він передбачає, що найближчим часом росіяни спробують зробити наступ, а Україна буде готуватися до контрнаступу.

Курськ - це хороший приклад контрнаступу, де Україна вперше з 1941 року здійснила вторгнення на російську землю. Це створює стратегічну проблему для Росії і негативно впливає на її логістичні лінії, які проходять через Курськ", - сказав Бауер.

Він зауважив, що, хоча результати курського контрнаступу для України в цілому позитивні, деякі аспекти операції не пройшли за планом. Очікувалося, що російські війська з Донбасу будуть відведені в Курську область, але цього не сталося.

Україна створює для Росії стратегічну дилему. Путін не може успішно захищати свою батьківщину, коли Україна вже присутня на її території. Це розумний крок України", - заявив Бауер.

За його словами, ця ситуація спонукає Росію обговорювати, як відповідати на українське вторгнення і чи потрібно змінити пріоритети з Донбасу на Курськ. Такі розмови створюють додаткові труднощі для російського командування і заставляють переглядати їх стратегію.

Але Бауер визнає, що російські війська на Донбасі, незважаючи на втрати, все ж таки досягли певних успіхів. Він підкреслив, що Україна мужньо і ефективно захищається.

Нагадаємо, раніше ЗСУ повідомили, що російська армія зосереджує значні сили на Курахівському та Вугледарському напрямках.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua