Без пільг і доступу до медицини: уряд Франції взявся зменшити кількість біженців.

Беженці без медичної допомоги: Франція скорочує відпускні
Беженці без медичної допомоги: Франція скорочує відпускні

Уряд Франції збирається зменшити кількість мігрантів та їхні пільги, що повідомляє видання Bild.

Основною метою є відлякування мігрантів, які розглядають Францію як "надто привабливий варіант порівняно з іншими країнами", шляхом обмеження безкоштовного доступу до системи охорони здоров'я. Міністр внутрішніх справ Бруно Реталло заявив, що будуть використані всі можливі засоби для зменшення імміграції. Він також вважає неможливим успішно справитися зі стількома мігрантами та їхньою інтеграцією та навчанням.

Прем'єр-міністр Мішель Барньє підтримав ідею Реталло, раніше заявивши, що мультикультурне суспільство є конфліктогенним, а мігранти не приїжджають з метою стати французами.

За даними видання Politico, Франція стала найгіршим місцем для українських біженців. Приймається менше однієї особи на 1000 громадян, а мова відіграє важливу роль, оскільки українські біженці віддають перевагу слов'яномовним країнам. Аналітики також зауважують, що більшість українських біженців обирають Францію через її географічну близькість до України, фінансову підтримку та наявність громад у Франції, які надають допомогу біженцям.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua