Білий дім підтвердив, що напередодні смерті Навального планувався його обмін.

Білий дім підтвердив, що напередодні смерті Навального планувався його обмін
Білий дім підтвердив, що напередодні смерті Навального планувався його обмін

Радник з національної безпеки президента США Джейк Салліван заявив, що угода між Заходом та Росією щодо обміну ув'язненими передбачала участь Алексєя Навального.

Цю інформацію Салліван оприлюднив під час брифінгу 1 серпня.

"США разом із партнерами працювали над угодою, яка б стосувалась Алексєя Навального. На жаль, він помер", - сказав Салліван.

Варто зазначити, що раніше про можливість такого обміну говорили політичні соратники Навального. Нагадаємо, що 16 лютого Федеральна служба виконання покарань РФ повідомила про смерть опозиціонера у виправній колонії №3 Ямало-Ненецького автономного округу.

Розвідувальні служби США приходять до висновку, що Владімір Путін, з ймовірністю, не віддавав прямого наказу про вбивство Навального.

У контексті міжнародних обмінів ув'язненими, Туреччина офіційно підтвердила обмін 26 особами, що перебували у в'язницях семи різних країн – США, Німеччини, Польщі, Словенії, Норвегії, Росії та Білорусі. Серед звільнених - журналіст Еван Гершкович з The Wall Street Journal, морський піхотинець Пол Уілан з США, громадянин Німеччини Ріко Крігер, який був ув'язнений у Білорусі, та російський опозиціонер Ілля Яшин.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua