Блекаути призвели до масового повернення молочки: названа причина.

Молочку пакують в чорний мішок
Молочку пакують в чорний мішок

Україна стикається з енергетичною кризою

Україна стикається з енергетичною кризою, яка сильно впливає на молочну промисловість, спричиняючи збільшення повернень продукції та фінансових втрат для виробників.

LIGA.net повідомляє, що виконавчий директор Спілки молочних підприємств України (СМПУ) Арсен Дідур заявив, що у липні кількість повернень молочної продукції на заводи зросла на 20-30% через тривалі відключення електроенергії. Це призвело до порушення температурних режимів під час транспортування та зберігання продукції.

Дідур зазначив, що торгові мережі перекладають фінансовий тягар, спричинений енергетичними проблемами, на молочні підприємства, особливо на ті, що пов'язані з компанією Fozzy Group Володимира Костельмана та Романа Чигира. Ця компанія володіє гіпермаркетами Fozzy, мережами "Сільпо", "Фора" та Trash.

На щастя, голова правління Укренерго Володимир Кудрицький вважає, що найгірший період з відключеннями влітку вже минув. Він прогнозує поліпшення ситуації протягом наступних кількох тижнів при відсутності нових серйозних пошкоджень електростанцій.

Нагадаємо, що в другій половині липня 2024 року в Україні спостерігається підвищення закупівельних цін на молоко.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua