Блінкен і Леммі заявили про ескалацію війни з боку Путіна через ракети з Ірану.

Ракети з Ірану атакують Путіна
Ракети з Ірану атакують Путіна

Держсекретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ Великобританії Девід Леммі, які приїхали до Києва, висловили стурбованість щодо наростання війни в Україні з боку Росії.

Блінкен зазначив, що Росія здійснює напади на громадянську інфраструктуру, енергетичні об'єкти та українську армію. "Ми бачимо, як Росія отримує балістичні ракети від Ірану, що додатково підсилює їхню агресію в Україні. Тому, якщо хтось намагається ескалювати конфлікт, це, здається, Путін і Росія", - заявив він.

Леммі додав: "Цього тижня саме Путін отримав балістичні ракети з Ірану. Ми спостерігаємо формування нової вісі - Росія, Іран, Північна Корея. Ми закликаємо Китай не приєднуватися до цієї коаліції ворогів".

Блінкен також оголосив про надання нової допомоги Україні в розмірі понад 700 мільйонів доларів. З них 325 мільйонів будуть виділені на підтримку енергетичного сектору, 290 мільйонів - на гуманітарні потреби, а 102 мільйони - на розмінування.

Леммі охарактеризував дії Росії в Україні як "імперіалізм" і "фашизм", порівнюючи їх з досвідом своїх предків, які були поневолені. "Це імперіалізм. Це фашизм", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, Зеленський та Байден проведуть зустріч 13 вересня.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua