Bloomberg дізналася реакцію США та Британії на "ядерну співпрацю" Росії та Ірану.

Реакція США та Британії на співпрацю Росії та Ірану
Реакція США та Британії на співпрацю Росії та Ірану

США та Британія виражають занепокоєння стосовно передачі Росією секретної інформації та технологій Ірану, які можуть допомогти його ядерній зброї. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Західні чиновники, які залишаються безіменними, стверджують, що Кремль останнім часом посилив співпрацю з Іраном з метою допомогти йому в розвитку ядерної зброї.

Це питання обговорювалося чиновниками США та Великобританії під час зустрічі прем'єр-міністра Кіра Стармера з президентом Джо Байденом в Білому домі у Вашингтоні. Вони висловили занепокоєння щодо зростання зв'язків між Росією та Іраном у військовій сфері.

Представник Ради національної безпеки Білого дому заявив, що уряд Байдена серйозно занепокоєний ядерною діяльністю Ірану. За його словами, США готові використати всі можливості, щоб перешкодити будь-якому розростанню ядерних активностей з боку Ірану.

Під час візиту в Лондон державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Росія обмінюється ядерними технологіями з Іраном. Він також зазначив, що Росія отримала від Ірану ракети Fath-360.

Зазначається, що Блінкен та міністр закордонних справ Британії Девід Леммі погодилися на тому, що ядерна програма Ірану ніколи раніше не досягала таких успіхів.

Іран стверджує, що не має наміру розробляти ядерну зброю, але існує ризик, що він може зробити це як реакцію на конфлікт з Ізраїлем.

Аналітики вже оцінили можливість ядерної ескалації з боку Росії, враховуючи удари, що були завдані проти Росії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua