BMW вперше обігнав Tesla за продажем електромобілів.

BMW електромобіль розташований поруч з Tesla
BMW електромобіль розташований поруч з Tesla

Продажі електромобілів BMW в Європейському Союзі зросли на третину у липні, тоді як продажі Tesla знизилися на 16%. Це стало відомо з повідомлення Bloomberg.

Німецький концерн BMW AG випередив американську компанію Tesla в продажах електромобілів в ЄС.

Продажі повністю електричних BMW в Європейському Союзі зросли на третину у липні і склали 14 869 одиниць. Продажі Tesla, натомість, зменшилися на 16%, до 14 561 одиниці.

Хоча Tesla залишається лідером у загальному рейтингу продажу електромобілів у регіоні, у липні BMW став першим виробником автомобілів класу люкс, обійшовши Tesla.

Загалом європейські покупці зареєстрували 139 300 нових електромобілів, що на 6% менше, ніж у липні 2023 року.

Попит на електромобілі в Європі зменшується через скасування або скорочення субсидій, особливо в Німеччині та Швеції, що змусило виробників знизити свої амбіції в галузі електромобілів.

BMW зміг подолати цю тенденцію завдяки постійному попиту на свої електромобілі, зокрема моделі i4 і iX1, які перевершили продажі аналогічних моделей Mercedes і Audi.

В першій половині року Tesla Model Y лишалася найпопулярнішою електричною моделлю в Європі, але постачання цієї моделі, випущеної більше чотирьох років тому, зменшується.

Джерело: Економічна правда

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua