Бодіпозитив у минулому? Guardian розповіло про зміни на модних подіумах.

Модність і бодіпозитив у колишніх стандартах
Модність і бодіпозитив у колишніх стандартах

Експерти модної індустрії занепокоєні тим, що знову починають використовувати "екстремально худих моделей". За останніми показами, 95% образів на підіумах представляли жінки з "нульовим розміром" (40-42 європейського розміру).

Експерти зазначають, що ця тенденція стала проблемою в таких великих модних містах, як Нью-Йорк, Лондон, Мілан і Париж.

У тих же показах, всього 0,8% моделей належали до плюс-сайз категорії (розмір 52 і більше). Крім того, в Мілані 98% моделей були худими.

Худі моделі завжди є популярними на подіумах, але останнім часом дизайнери намагалися поширити свої колекції на різні типи фігур. Уже у 2000 році модель Джилл Кортльов стала першою плюс-сайз моделлю на шоу Chanel.

Засновниця модельного агентства Milk Management, Анна Шиллінглоу, заявляє, що ми йдемо назад, оскільки багато модних дизайнерів вважають моделей з пишними формами модним трендом. Вона також наголошує, що середній розмір одягу в Великій Британії - UK 16.

Хоча дім Chanel включив декілька моделей трохи більшого розміру до своїх колекцій, інші лідируючі бренди ще не долучилися до цієї тенденції. Нові дизайнери пропонують більшу різноманітність своїх моделей.

Тиждень моди в Парижі

Нещодавно в Парижі відбувся Тиждень моди, де модний дім L'Oreal представив свої сукні на показах в Національній паризькій опері. Кендалл Дженнер та Кара Делевінь вразили глядачів своїми відвертими образами, а Єва Лонгорія та Джейн Фонда також презентували розкішні сукні в рамках колекції жіночого одягу весна-літо "Колекція 2025 року" на показі Walk Your Worth.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua