Бої на Харківщині: Сили оборони повідомили про втрати ворога.

Бойові дії на Харківщині: Сили оборони оголосили про ворожі втрати
Бойові дії на Харківщині: Сили оборони оголосили про ворожі втрати

У Вовчанську Харківської області російські загарбники напали на своїх же підрозділах. За добу було убито 22 окупанти, 61 поранений і двоє здалися у полон. Про це повідомлено оперативно-тактичним угрупованням (ОТУ) "Харків".

У вечірній час противник намагався доставити військовослужбовців за допомогою автомобільної техніки, але його було знищено. Також російські війська влаштували обстріл біля Агрегатного заводу, що призвело до втрат підрозділів. Зараз проводиться евакуація поранених та забезпечення з логістичними потребами.

Також ворог переміщує свій особовий склад недалеко від Глибокого, щоб поповнити некомплектність на передових позиціях. Виконує інженерну розвідку для пошуку нових маршрутів забезпечення. Більшу увагу приділяє повітряній розвідці біля населеного пункту Тихе. Проте, Силам оборони України вдалося завдати значних пошкоджень і втрат ворожому особовому складу.

Протягом доби було 36 ударів дронами-камікадзе і 372 обстріли з боку окупантів. Також використовувалися керовані аеробомби (КАБи). Загалом, за цей час було убито 22 окупанти, 61 поранений і двоє здалися у полон. Ворог також втратив 42 одиниці озброєння та військової техніки, включаючи артилерійські системи, автомобілі, спеціальну техніку і безпілотники.

Нагадаємо, що 14 і 15 вересня тривали бої біля Глибокого та Вовчанська, але наразі немає нової інформації про зміни на лінії фронту в цьому районі.

15 вересня українські військові, які діють на півночі Харківської області, зазначили, що втрати російських військ зменшуються протягом останніх двох тижнів через загрозу втрати безпілотників дальньої дії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua