Бомбардування Харкова: прокуратура показала наслідки (фото, відео).

Наслідки бомбардування Харкова: фото, відео
Наслідки бомбардування Харкова: фото, відео

Російські війська здійснили удари по Харкову

У період з 16:50 до 17:20 російські війська влаштували серію ударів з тактичної авіації по Харкову. За даними Офісу генерального прокурора, у результаті обстрілів стало відомо про двох загиблих та п'ятьох поранених. Авіаційний боєприпас влучив біля водойми в Салтівському районі Харкова, де є щільна житлова забудова. Внаслідок обстрілу загинули 69-річна жінка та 73-річний чоловік, а ще п'ять людей отримали поранення. Інших житлових будинків також постраждали.

Також були зареєстровані удари по передмістю Харкова. Будинки у селі Черкаська Лозова та лісосмуга у селищі Мала Данилівка зазнали пошкоджень.

За попередніми даними, російські війська використали фугаси FAB-250 з УМПК, які були запущені з населеного пункта Томарівка Білгородської області РФ. Для обстрілу використали два літаки Су-34.

Згідно з Харківською обласною прокуратурою, було розпочато досудове розслідування щодо порушення законів та звичаїв війни, підтвердженого умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, що російські війська раніше здійснили ракетний удар по Харкову, що призвело до пошкодження цивільної інфраструктури. Кількість постраждалих від цих обстрілів зросла до 21, з яких 17 осіб госпіталізовано, включаючи 16-річного підлітка.

Також раніше російські війська атакували інші райони Харківської області. У результаті удару по селищу Митрофанівка Куп'янського району постраждала 73-річна жінка.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua