Борець Насібов вийшов до фіналу та здобув для України ще одну медаль Олімпіади.

Борець Насібов на п'єдесталі з медаллю
Борець Насібов на п'єдесталі з медаллю

Українець Парвіз Насібов сьогодні, 7 серпня, зумів пройти до фіналу олімпійського турніру з греко-римської боротьби у вазі до 67 кг і гарантувати собі медаль.

У півфіналі Насібов несподівано переміг першосітника турніру Хасрата Джафарова з Азербайджану. Зустріч закінчилася з рахунком 3:3, проте Парвіз забив вирішальний бал і отримав перемогу.

Варто зазначити, що Джафаров є срібним та бронзовим призером чемпіонатів світу, а також дворазовим чемпіоном Європи.

Фінал відбудеться завтра, 8 серпня.

Також варто відзначити, що в матчі 1/8 фіналу Насібов здивував суперника Мате Немеша з Сербії і здобув перемогу з рахунком 3:2 в останніх десяти секундах поєдинку. У чвертьфіналі українець зустрівся з киргизьким борцем Амантуром Ісмайловим і спочатку поступався 2:6. Проте п'ять послідовних виштовхувань Насібова, кожне з яких було оцінене одним балом, привели його до перемоги з рахунком 7:6.

Нагадаємо, літні Олімпійські ігри проходять у столиці Франції, Парижі, та ще 16 містах у Європі, а також на острові Таїті, що належить до Французької Полінезії. Ці Ігри є першими, де виступає брейкданс як олімпійський вид спорту, і вони мають стати останніми Олімпійськими іграми, організованими за керівництва Томаса Баха, глави МОК.

У Іграх 2024 року одна кількість чоловіків і жінок представлені серед спортсменів. Вартість Ігор складає 8,3 мільярда євро.

Церемонія відкриття почалася о 19:30 26 липня 2024 року. Це другий раз в історії, коли відкриття Олімпійських ігор відбулося не на стадіоні (першим було відкриття Літніх юнацьких Олімпійських ігор 2018 року).

Парад націй відбувся у рамках параду човнів по річці Сена від мосту Аустерліц до Єнського мосту, а офіційна частина церемонії пройшла на площі Трокадеро на тимчасовому "міні-стадіоні". Маршрут параду завдовжки 6 кілометрів демонстрував культурні елементи церемонії та види на визначні пам'ятки Парижа.

Режисером церемонії літніх Олімпійських та Паралімпійських ігор 2024 року був Тома Жоллі.

Олімпіада-2024. Медальний залік


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua