"Божевілля": Російський олігарх Дерипаска розкритикував війну проти України через величезні витрати.

Дерипаска розкритикував витрати на війну
Дерипаска розкритикував витрати на війну

Олег Дерипаска закликає припинити війну в Україні

Олег Дерипаска, один з найвпливовіших російських бізнесменів, виступив з різкою критикою війни в Україні та закликав до негайного припинення вогню.

Свою позицію він висловив в інтерв'ю японському виданню Nikkei Asia під час візиту до Токіо, де він представляє Росію на форумі Азійсько-Тихоокеанського співробітництва. "Якщо ви хочете зупинити війну, перше, що ви повинні зробити, - припинити вогонь", - заявив Дерипаска. Він наголосив на необхідності "негайного перемир'я без попередніх умов".

Бізнесмен різко розкритикував військові витрати Росії, назвавши війну в Україні "божевільною". За оцінками США, Росія вже витратила на війну щонайменше 211 мільярдів доларів.

На запитання про його нинішні стосунки з Путіним, якого видання назвало "одним з улюблених олігархів", Дерипаска відповів: "Вони [Кремль] мене не чіпають, ми не чіпаємо політику".

Варто зазначити, що це не перший випадок, коли Дерипаска висловлюється проти війни. Раніше в інтерв'ю Financial Times він заявляв, що санкції не зупинять війну, і що російські ресурси потрібні всім, тому необхідно шукати інше рішення.

Олег Дерипаска перебуває під санкціями США з 2018 року через зв'язки з Путіним. У 2022 році санкції проти нього також запровадила Велика Британія через вторгнення РФ в Україну.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua