Бразильсько-українська космічна програма: український посол оцінив шанси на відродження.

Український посол оцінює шанси космічної програми
Український посол оцінює шанси космічної програми

Україна розочарована розірванням Бразилією договору про космічний комплекс "Циклон-4" і її вихід з проєкту. Свідченням негативного впливу на відносини між країнами є слова українського посла в Бразилії Андрія Мельника. Він також зазначив, що Україна витратила значні кошти на цей проєкт.

Але відновлення співпраці в космічній галузі між Бразилією та Україною майже неможливе. Посол стверджує, що спільне будівництво космодрому в Бразилії ніколи не стало реальністю і відновлення цього проєкту виключено. Замість цього, Україна шукає нові напрямки співпраці з Бразилією в космічній сфері.

Посол також повідомив про загрозу арешту російському президенту Володимиру Путіну, якщо він відвідає саміт G-20 в Бразилії у 2024 році. Запрошення від президента України Володимира Зеленського отримав Луїс Інасіу Лула да Сілва, президент Бразилії, але він ще не відповів на нього.

Україна також активно співпрацює з китайським експертним середовищем у сфері космічних програм Бразилії. Про внесок Бразилії у цей процес посол не коментував.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua