Британія попередила, як удари РФ по чорноморських портах вплинуть на продовольчу безпеку.

Удари РФ по чорноморським портам
Удари РФ по чорноморським портам

Президент Великої Британії засудив атаки Росії на порти України

Президент Великої Британії Кір Стармер заявив, що російські атаки на українські чорноморські порти мають серйозні наслідки. Вони призводять до припинення життєво необхідної допомоги палестинському населенню та постачання зерна до глобального півдня. Президент наголосив, що такі дії Путіна загрожують глобальній продовольчій безпеці, спрямовуючи їх на змусити Україну підкоритися.

Кір Стармер посилається на дані британської військової розвідки, згідно з якими Росія атакувала торгові судна в Чорному морі. Ці напади завдають шкоди мільйонам вразливих людей в країнах Африки, Азії та Близького Сходу, зазначив президент.

Організація Об'єднаних Націй повідомила, що російські атаки на українські порти вже призвели до пошкоджень шести цивільних суден та зернової інфраструктури. За даними ООН, кількість ударів зростає, що є тривожним сигналом.

Одним з наслідків цих атак є затримка суден з рослинною олією для Всесвітньої продовольчої програми в Палестині, а також кораблів із зерном, які прямують до Єгипту, і вантажів Всесвітньої продовольчої програми для південної Африки.

Також було повідомлено, що 14 жовтня окупанти знову атакували портову інфраструктуру Одеси, що призвело до пошкодження суден та зернового складу. В результаті атаки були жертви та поранені.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua