Британія посилила санкції проти тіньового флоту РФ.

Підсилено санкції Британії проти тіньового флоту РФ
Підсилено санкції Британії проти тіньового флоту РФ

Велика Британія вводить нові обмежувальні заходи проти російського морського флоту

Уряд Великої Британії повідомив про введення нових санкцій проти російського морського флоту 17 жовтня 2024 року. Ці обмеження стосуються 18 нафтових танкерів та 4 СПГ-танкерів, які входять до так званого "тіньового флоту" Росії. Про це повідомляє Укрінформ.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі заявив, що ці заходи є частиною стратегії боротьби зі зловмисною діяльністю Росії. Він наголосив, що потрібно припинити незаконне фінансування війни Путіна, кібератаки та варварство на фронті в Україні. Крім того, Леммі зазначив, що Велика Британія очолює боротьбу проти спроб Путіна зберегти свої енергетичні доходи через загрозу, яку становить "тіньовий флот" Росії для берегів Європи та світу.

Тіньовий флот РФ

Нові обмеження та їх наслідки для Росії

Згідно з новими санкціями, кораблям "тіньового флоту" РФ буде заборонено відвідувати порти Великої Британії і вони втратять доступ до провідних британських морських послуг. Уряд Великої Британії оцінює, що лише за минулий рік нафтові танкери "тіньового флоту" перевезли нафти на суму близько 4,9 мільярда доларів США. Крім того, санкції поширюються на 4 СПГ-танкери та російську газову компанію АО "РусГазДобыча". Таким чином, загальна кількість російських нафтових танкерів, що потрапили під санкції Великої Британії, становить 43.

Звинувачення Росії в порушенні Кодексу поведінки

Крім введення нових санкцій, Велика Британія звинуватила Росію в порушенні Кодексу поведінки під час засідання ОБСЄ.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua