Британська розвідка назвала місто, навколо якого росіяни досягли значних тактичних успіхів.

Місто, навколо якого росіяни досягли успіхів
Місто, навколо якого росіяни досягли успіхів

Російські війська наближаються до міста Вугледар

За даними британської розвідки, російські окупанти зробили значний прогрес у бою за Вугледар і можуть становити загрозу для міста. Захоплення Вугледар відкриє їм шлях на південь Донеччини, що було їх метою протягом тривалого часу.

Раніше всі їхні напади закінчувалися великими людськими втратами й без зазначних досягнень у територіальному плані.

Але у серпні 2024 російські війська змогли продовжити свій похід на схід і захід від Вугледара, захопивши сусідні села Пречистівка і Водяне. Ймовірно, наступного місяця Росія планує продовжити оточення Вугледара і загрожувати самому місту.

Також, за даними аналітичних досліджень, російські війська нещодавно розширили свої позиції на південний схід від Покровська і, можливо, вже захопили село Галицинівка.

Покровський напрямок є найгарячішим на фронті, тут тривають важкі бої. Заступник командира 3-ї штурмової бригади Максим Жорін передбачає серйозні наслідки для України у випадку втрати Покровська.

Російські окупанти також вдалося продовжити своє наступання на північ від Часового Яру, включаючи східну Григорівку.

Згідно з прогнозом газети The Telegraph, російські війська активно продовжують свій похід на напрямку Покровськ і можуть досягти міста до середини вересня, але їм не вдасться повністю його захопити.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua