Частину України накриють сильні дощі: Гідрометцентр оголосив про небезпеку.

Сильні дощі в Україні
Сильні дощі в Україні

Прогноз погоди на 6 жовтня

У четвер, 6 жовтня, в Україні очікується хмарна погода з дощами. Особливо в Одеській, Кіровоградській, Черкаській, Київській та Чернігівській областях очікуються сильні дощі і можливі грози. Але на сході країни, в Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях та на Криму дощів не буде.

Такий прогноз погоди надала Український гідрометцентр.

Вітер у першій половині дня буде дмухати південним напрямком, а пізніше зміниться на північно-західний зі швидкістю 5-10 м/с.

Температура повітря в західних областях вночі становитиме від 7 до 12 градусів, вдень - від 10 до 15 градусів. В інших регіонах країни вночі очікується від 11 до 16 градусів, на узбережжі моря - від 17 до 20 градусів. Більшість регіонів досягне 22-27 градусів, а в північних областях та Вінницькій області буде від 16 до 21 градуса.

Осінні дощі, погода в Україні

У Києві та Київській області очікується хмарна погода зі сильним дощем вночі і помірним дощем вдень. Вночі температура в столиці буде 14-16 градусів, вдень - 18-20 градусів. В області вночі очікується від 11 до 16 градусів, а вдень - від 16 до 21 градуса.

Метеорологи також попереджають про сильні дощі у деяких областях, зокрема у західних (крім Закарпатської), північних (крім Сумської) та Вінницькій областях. Це становитиме перший (жовтий) рівень небезпеки.

Раніше синоптик Діденко попереджала про сильні магнітні бурі, які прогнозувалися на 5-6 жовтня.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua