Черги на водійські права: чому українцям доводиться чекати місяцями на практичний іспит.

Черги на водійські права: чому українцям доводиться чекати місяцями на практичний іспит
Черги на водійські права: чому українцям доводиться чекати місяцями на практичний іспит

У сервісних центрах МВС недостатньо екзаменаторів та талонів на практичний іспит

Проблема з дефіцитом екзаменаторів та талонів на практичний іспит висунулася у сервісних центрах МВС. Це особливо стосується центральних і західних регіонів України, куди переїжджають мешканці небезпечних областей. З іншого боку, кількість людей, які бажають скласти іспит у Запорізькій, Миколаївській та Херсонській областях, значно зменшилася.

Ситуацію ускладнює брак кадрів, що призводить до збільшення часу очікування на іспит. Один екзаменатор здатний провести від 10 до 15 практичних іспитів за день, проте ця кількість може скоротитися через тривоги про можливі аварії, через які робота припиняється.

За словами Миколи Рудика, в Головному сервісному центрі МВС вже розглядають вакансії екзаменаторів та адміністраторів в більшості регіонів, але відбір та навчання кандидатів займає багато часу. Претенденти повинні мати водійські посвідчення усіх категорій, практичний досвід керування та хорошу знайомість з інструкцією щодо проведення іспитів. Наразі обрано 10 кандидатів, які проходять навчання та стажування. Після успішного завершення цих етапів вони будуть призначені на відповідні посади, що збільшить кількість доступних талонів на практичний іспит.

У разі виникнення питань щодо послуг сервісних центрів МВС, можна зателефонувати за номером (044) 290-19-88 або звернутися на офіційні сторінки Головного сервісного центру МВС у соціальних мережах.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua