ChatGPT на уроках: штучний інтелект прорвався до шкіл Канади.

Штучний інтелект на уроках школи
Штучний інтелект на уроках школи

Канада упроваджує штучний інтелект у школах

У Католицьких школах Оттави з початку нового навчального року розпочне використання штучного інтелекту для навчання учнів. За допомогою роботів діти зможуть вирішувати математичні завдання, складати конспекти, перевіряти домашні завдання, а також користуватися штучним інтелектом для творчих проектів та створення презентацій.

Організатори навчання вважають, що штучний інтелект розвиватиме критичне мислення учнів і допоможе їм відрізняти фейкові новини у майбутньому. Вчительський колектив Католицьких шкіл вірить, що це можливість для дітей побачити, як світ будується за допомогою штучного інтелекту.

Експерти висловлюють суперечливі думки щодо цієї новини, але директори шкіл переконані, що впровадження штучного інтелекту зацікавить учнів та розвине їх цифрову грамотність. Проте вирішення, чи дитина буде користуватися штучним інтелектом замість традиційного навчання, залишиться на вибір вчителя.

Також варто зазначити, що Нідерланди заборонили використання мобільних телефонів у початкових школах, оскільки ці пристрої відволікають учнів та заважають їм зосередитися на навчанні.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua