Чи будуть відключення світла 3 жовтня: прогноз «Укренерго».

Прогнозовані відключення світла 3 жовтня
Прогнозовані відключення світла 3 жовтня

3 жовтня не будуть вводити обмеження споживання електроенергії, повідомляє "Укренерго".

"Завтра, 3 жовтня, заходи обмеження споживання не плануються", - йдеться в повідомленні.

Проте, українців закликають ефективно використовувати потужні електроприлади з 10:00 до 16:00 в період максимальної роботи сонячних електростанцій (СЕС).

Місія ООН з моніторингу дотримання прав людини в Україні прогнозує, що українці можуть очікувати відключення електроенергії протягом 4-18 годин на добу цієї зими.

Чиновники уряду заявляють, що до кінця жовтня та в листопаді проблем із енергопостачанням не буде. Вони також сподіваються, що ця зима пройде без відключень, як минула.

З 9 вересня погодинні відключення електроенергії скасовано, тому рівень споживання електроенергії в Україні зросло.

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури розпочало будівництво третього рівня пасивного захисту на підстанціях "Укренерго", але міжнародні партнери не підтримують фінансування цього проєкту до проведення випробувань. Колишній голова "Укренерго" Володимир Кудрицький повідомив, що енергетичні об'єкти України матимуть три рівні захисту у вигляді інженерних укріплень на випадок російських атак.

Єврокомісія працює над збільшенням постачання електроенергії до України. Країни G7 та інші партнери зібрали понад $4 млрд для відновлення енергетичної інфраструктури України від Росії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua