Чи були шанси втримати Вугледар? Новий комбриг «Чорних запорожців» вперше прокоментував відступ із міста.

Комбриг «Чорних запорожців» відповідає на запитання про військову ситуацію в Вугледарі
Комбриг «Чорних запорожців» відповідає на запитання про військову ситуацію в Вугледарі

Українським воїнам не вдалося зберегти контроль над Вугледаром через недостатню кількість військ та засобів. Про це повідомив полковник Олександр Охріменко, комбриг 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, під час розмови з Главком.

За словами Охріменка, виконувати завдання в такій складній ситуації, як 27 вересня, було дуже важко, особливо по боках, що призвело до втрати контролю над Вугледаром. Фактично, це було тактичне оточення, і вивести війська та поповнити їх боєприпасами було дуже складно, пояснив військовий.

Охріменко зауважив, що резерви, які раніше могли підтримати їх, до 27-28 вересня вже були під обстрілом, і на декількох ділянках ворог використовував великокаліберну зброю.

Також він заявив: "З наявними силами та засобами не було можливості утримати Вугледар". Це означає, що оборона міста втратила свою важливість через зміну ситуації на півдні Донбасу, додав Охріменко.

Нагадаємо, полковника Охріменка призначено на чолі 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, коли Вугледар вже був практично оточеним.

28 вересня Охріменко замінив Героя України Івана Вінніка на посаді, заявивши, що це зроблено для просування по службі та передачі бойового досвіду. Офіційне повідомлення Генштабу підтверджує цю зміну.

Через кілька днів, 2 жовтня, було оголошено, що українські військові вийшли з Вугледару.

Головне командування не мало можливості поспілкуватися з полковником Охріменком і запитати його про те, як війська покинули Вугледар, чому вони не покинули його раніше та яка ситуація зараз на цій ділянці фронту.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua