Ціни на картоплю, помідори, часник, яблука: чи варто шукати дешеві продукти на ринку.

Ціни на картоплю, помідори, часник, яблука
Ціни на картоплю, помідори, часник, яблука

Українці готуються до зими та зберігають овочі та фрукти шляхом купівлі свіжих продуктів або консервування. Багатьох цікавить, скільки коштує картопля, помідори, часник та яблука.

Хвиля провела дослідження цін на овочі та фрукти на одеському ринку "Привоз" і в супермаркетах. Незважаючи на очікування, різниця в цінах виявилася невеликою.

На Привозі ціна на стару картоплю коливається від 20 до 35 гривень за кілограм, а в середньому в супермаркетах вона складає 26,32 гривень за кілограм. Тобто, у супермаркетах ціни на 4% нижчі за середню ринкову ціну.

Ціни на картоплю

Ситуація з цінами на помідори схожа. Вони коштують на Привозі від 50 до 120 гривень за кілограм, а в середньому в супермаркетах ціна становить 74,63 гривень за кілограм, що на 7% нижче середньої ринкової ціни.

Але ціна на часник у супермаркетах виявилася значно вищою. На Привозі його можна придбати за 120 гривень за кілограм, тоді як в середньому в супермаркетах ціна становить 163,53 гривні за кілограм, що на 36% вище ринкової вартості.

Ціни на часник

Ціни на яблука практично однакові. На Привозі вони коштують від 20 до 40 гривень за кілограм, а середня ціна в супермаркетах становить 27,04 гривень за кілограм, що лише на 1% більше ринкової ціни.

Раніше ми повідомляли про відмінності цін на овочі для борщу на ринках і в супермаркетах.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua