Ціни на нафту падають через попит в Китаї.

Падіння цін на нафту в Китаї
Падіння цін на нафту в Китаї

Ціни на нафту падають через побоювання щодо зниження попиту в Китаї

У зв'язку зі зниженням попиту нафта на ринку подешевшала. Особливе занепокоєння викликало зниження попиту в Китаї, який є найбільшим імпортером нафти.

Згідно з даними Reuters, ціна на нафту марки Brent скотилася на 45 центів, або 0,56%, і становить 79,23 долара за барель. Ціна на нафту марки West Texas Intermediate знизилася на 58 центів, або 0,76%, і складає 76,07 долара за барель.

На початку минулого тижня обидва показники впали майже на 2% через несприятливі очікування щодо зростання попиту з боку Китаю. Однак до кінця тижня падіння зупинилися після публікації американських даних, які показали помірну інфляцію та стабільні роздрібні витрати.

Різке зниження економічних показників Китаю в липні викликало серйозне занепокоєння трейдерів. Ціни на новобудовані житлові приміщення рекордно спостерігалися за останні дев'ять років, промислове виробництво сповільнилося, а безробіття зросло.

Погіршення економічних показників Китаю призвело до скорочення обсягів перероблення сирої нафти нафтопереробними заводами у липні через зменшений попит на паливо.

Джерело: Економічна правда

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua