CNN: США зменшують військову допомогу Україні через вичерпання запасів Пентагону.

США зменшують військову допомогу Україні
США зменшують військову допомогу Україні

Зменшення пакетів військової допомоги США для України через недостачу запасів

Останні місяці Сполучені Штати надають меншу військову допомогу Україні через зменшення запасів зброї та техніки у Пентагону, повідомляє CNN.

Це сталося внаслідок зростання попиту на американську зброю у зв'язку з війною проти Росії.

За даними американських чиновників, уряд США має 6 мільярдів доларів на озброєння і оснащення України, але Пентагон не має достатніх запасів, які він може поставити протягом двох років.

"Ми маємо запаси на полицях, ми розглядаємо запити України і дивимося, чи ми можемо їх задовольнити зараз", - заявив один з чиновників.

Пентагон прохає Конгрес надати більше часу на використання цих коштів до вересня, щоб мати достатньо часу на поповнення запасів, як це було минулої зими.

"Поповнення запасів також є проблемою", - додав чиновник.

США посилюють виробництво ключової зброї, зокрема 155-мм артилерійських снарядів та систем Patriot, як для України, так і для власних потреб. Але це займе кілька років, щоб задовольнити зростаючий попит.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що Україна відчуває нестачу зброї. Він під час зустрічі з Контактною групою з питань оборони у Німеччині відмітив надто повільне постачання систем протиповітряної оборони та попередив про значний дефіцит допомоги.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua