Цьогоріч Україна вдесятеро збільшила виробництво дронів – Мінцифри.

Дрони виробництва України на літальному полі
Дрони виробництва України на літальному полі

Виробництво безпілотників в Україні зросло в 10 разів

Виробництво безпілотників в Україні в 2024 році зросло в 10 разів порівняно з 2023 роком. Основна увага тепер зосереджена на підвищенні ефективності та впровадженні передових технологій. Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації України в Telegram.

Мінцифра разом з Київською школою економіки (KSE) та кластером Brave1 провели дослідження сфери виробництва дронів.

«У 10+ разів збільшились виробничі потужності української дронової індустрії в 2024 році порівняно з 2023», - зазначено в повідомленні.

За даними Мінцифри, виробничі потужності зросли з 300 тисяч дронів у 2023 році до 4 мільйонів у 2024 році.

Міністерство відзначило, що після введення масового виробництва, увага перейшла на підвищення ефективності та використання новітніх технологій. Експерти прогнозують, що виробники почнуть об'єднуватись у ближчі роки через зростаючу конкуренцію.

«Ми спостерігаємо значний прогрес у створенні повітряних, морських та наземних дронів, а також у розвитку систем радіоелектронної боротьби. Серед основних тенденцій - використання технологій комп'ютерного зору, «ройових» систем, інновацій у навігації та зв'язку», - додали у Мінцифрі.

Слід зазначити, що з початку повномасштабної війни Україна суттєво збільшила випуск безпілотників різних типів. Вони виготовляються як державними, так і приватними підприємствами. В Україні виробляються не тільки коптери, але й ударні, розвідувальні безпілотники та морські дрони.

Умови повномасштабної війни, в яких Росія має значну перевагу у повітрі, змусили Україну активно шукати нові способи протистояння. Одним із таких способів є розробка та використання безпілотних літальних апаратів, які зможуть ефективно нейтралізувати російські дрони.

Збройні сили України повідомили, що постійно вдосконалюють свої безпілотники, щоб підвищити їхню ефективність. «Дрони-дракони» стали яскравим прикладом такої адаптації.

Промисловий виробник дронів Prodrone планує постачати в Україну безпілотники для розмінування території.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua