Чоловік пів року планував утечу закордон, та дорогою заснув .

Чоловік заснув під час утечі
Чоловік заснув під час утечі

Українські прикордонники затримали чоловіка з Хмельницького, який планував незаконно перетнути кордон

Українські прикордонники виявили правопорушника під час перевірки пасажирів рейсового автобуса з Івано-Франківська до Праги. Чоловік з Хмельницького не мав легальних підстав для перетину кордону в період воєнного стану, тому його попросили пройти додаткову перевірку. Інформацію про це надала Державна прикордонна служба.

Під час опитування правоохоронці встановили, що чоловік планував обійти пункт пропуску у Житомирі та пробратися до Словаччини. Він планував переїхати до Польщі, де мешкає його батько.

Цей план збирався протягом пів року. В кінці-кінців, він вирішив їхати до Буковелю, а потім до Ужгорода, де збирався перетнути кордон на територію Словаччини.

Усе йшло за планом, поки в Ужгороді чоловікові не захотілося алкоголю. Він купив спиртне на станції, випив його і заснув у автобусі. Сплячого чоловіка розбудили при паспортному контролі прикордонні службовці.

Правопорушника затримали в адміністративному порядку. Йому доведеться відповідати перед судом за спробу незаконного перетину кордону.

На кордоні з Польщею виявили три випадки фіктивних шлюбів

На кордоні з Польщею за останні дні виявлено також три випадки фіктивних шлюбів. Усі ці чоловіки намагалися виїхати з України, використовуючи хворобу своїх дружин як прикриття. Про це повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України.

Нагадаємо, що українським прикордонникам довелося зупинити двох мешканців Вінниччини та одного жителя Донеччини попереджувальними пострілами, коли вони намагалися тікати від них на відстані 100 метрів від кордону з Угорщиною. Чоловіки зупинилися й виконали всі вимоги прикордонного наряду після пострілів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua