Чоловіки, які не оновили військово-облікові дані, не зможуть отримати посвідчення водія: деталі.

Чоловік оновлює військові дані
Чоловік оновлює військові дані

Чоловіки, які знаходяться за кордоном, не зможуть отримати посвідчення водія, якщо не виконали вимоги закону про посилення мобілізації і не оновили військово-облікові дані. Відповідне рішення ухвалив Кабінет Міністрів.

Установлено, що в період воєнного стану та протягом трьох місяців з дня його припинення чи скасування:

  • розміщені за межами України відокремлені підрозділи державного підприємства "Документ", здійснюють приймання документів для отримання адміністративних послуг з обміну посвідчення водія та реєстрації транспортних засобів;
  • посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу можна отримати онлайн на бланку, замовленому за допомогою електронного кабінету водія або державного вебпорталу електронних послуг, але це не стосується громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, про яких немає інформації в Єдиному державному реєстрі призовників та військовозобов'язаних.

Таким чином, чоловіки, які не оновили свої військово-облікові дані, не зможуть отримати посвідчення водія за кордоном.

Міністерство оборони закликає громадян скористатися можливістю оновити дані онлайн, щоб уникнути зайвих черг та штрафів.

Нагадаємо, поліція матиме право затримувати та доставляти військовозобов'язаних, які не оновили свої дані до 16 липня, до Територіальних центрів комплектування з метою притягнення до адміністративної відповідальності та забезпечення виконання військового обов'язку.

Про це заявив директор Департаменту кадрової політики Міноборони України Марк Андрусяк. Раніше Міністерство оборони України роз'яснило норми закону щодо оновлення військово-облікових даних і передбачених штрафів.

Крім того, юнаки, яким виповнилося 17 років, можуть отримати повістки від Територіальних центрів комплектування та отримати штрафи, якщо вони ще не стали на військовий облік.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua