Чорноморський флот РФ перебуває у стані блокади - експерт.

Чорноморський флот РФ у блокаді
Чорноморський флот РФ у блокаді

Капітан 1-го рангу запасу, Андрій Риженко, повідомив, що кораблі Чорноморського флоту РФ знаходяться в блокаді через дії Збройних сил України.

Чорноморський флот РФ був створений для бойових дій у Чорному та Середземному морях. Основна частина кораблів призначалася для місій у Середземному морі, а решта мала заставляти й знищувати підводні човни противника, а також атакувати ворожі кораблі у Чорному морі за допомогою ракет. Але після анексії Криму в 2014 році завдання флоту змінилися.

За словами Риженка, завдання, на які були готові кораблі флоту, втратили актуальність. Він пояснив, що в Чорному морі немає підводних човнів та ворожих надводних кораблів, які можна атакувати. Тому основним завданням флоту залишається блокування судноплавства. Крім того, висадка морського десанту також ускладнена через потенційну загрозу збройного протистояння. Ракетні удари з кораблів Чорноморського флоту є ще однією небезпекою для України, на думку Риженка.

Експерт прийшов до висновку, що Чорноморський флот РФ перебуває в стані блокади, тому що велика загроза отримати пошкодження або бути знищеним під час виходу з порту.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua