ЦРУ прогнозує складнощі для Росії у спробі повернути втрачені території, - Reutres.

ЦРУ прогнозує складнощі для Росії
ЦРУ прогнозує складнощі для Росії

Росія готує контрнаступ у Курську область, заявив Заступник директора ЦРУ

Заступник директора ЦРУ Девід Коен повідомив, що президент Росії Володимир Путін готує контрнаступ для повернення Курської області, яку українські війська захопили, але силам Росії стане на шляху "важка боротьба".

Цю новину поширив Reuters.

На конференції з національної безпеки Коен зазначив, що значення українського вторгнення в Курську область, яке сталося на площі приблизно 777 квадратних кілометрів російської провінції, ще потрібно оцінити. Українські сили перетнули кордон Росії і вже протягом деякого часу тримають захоплену територію, будуючи оборонні лінії.

Коен заявив, що Володимир Путін "обов'язково організує контрнаступ, щоб повернути цю територію". За його словами, російському лідеру доведеться не тільки мати справу з фактом існування фронту на російській території, але й вирішувати проблеми власного суспільства, яке втратило частину своєї території. Успіх України в Курську також може вплинути на динаміку конфлікту, але Коен не пояснив, як саме.

Зазначено, що Росія досягає успіхів у своїх діях, але це коштує їм дорого втрат військ і техніки. Щодо захоплення ключового логістичного міста Покровськ Коен сказав, що Росія "може або не може" цього досягти, але це не має переломного значення в стратегічному сенсі для росіян.

Понад тим, президент України Володимир Зеленський заявив, що війна з Росією завершиться діалогом. За його словами, Україна повинна бути в сильній позиції і представить свій план президенту США Джо Байдену. Зеленський наголосив на необхідності врахувати інтереси обох сторін для досягнення угоди.

У свою чергу, Путін висловив думку, що будь-яка угода повинна враховувати інтереси Росії, зокрема залишити їй значну частину території в Україні, включаючи Крим. Україна, з свого боку, заявляє про контроль над понад 1200 квадратними кілометрами Курської області.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua