Що таке Біткоїн і як він працює простими словами.

Що таке Біткоїн і як він працює простими словами
Що таке Біткоїн і як він працює простими словами

Біткойн давно став тією криптовалютою, яку всі знають, якщо навіть мова не йде про інвестування. Тому, бітькойн все що потрібно знати, залежить від мети, для чого взагалі потрібно розбиратися в крипті. 

Розбираючись біткойн що таке і як працює, варто врахувати і чим він підкріплений, які є гарантії і чим валюта біткойн так підкупає інвесторів. Крім розуміння, біткойн що це таке, варто зрозуміти і як продавати або купувати таку валюти. Усі ці нюанси впливають на зручність заробітку на крипті, а адже заробити на ній хочуть всі інвестори. Тому крім того, біткойн що це і як заробити, варто врахувати всі супутні нюанси. 

Біткойн що це простими словами

біткойн все що потрібно знати

Про біткойн знають всі, навіть ті хто ніколи не збирається інвестувати в крипту. Тому сам питання біткойн що таке куди глибше. Простою мовою ж це монети, які можна купити, а потім продати. При цьому цінність цих монет може зростати, що і підвищує їх важливість в інвестуванні. Куди складніше питання, як працює біткойн. 

Якщо говорити про теорію, то біткойн (Bitcoin) — це перша і найпопулярніша криптовалюта. Вона досить швидко завоювала свої позиції і стала словом, яке часто використовують для опису криптовалюти. Навіть сьогодні цифрове золото, як ще називають біткойн, не втрачає свої позиції. Те, що точно потрібно знати про біткойн, кожна операція з біткойном записується в спеціальній цифровій книзі — блокчейні. Це робить його прозорим і стійким до злому. Саме таке поняття, як блокчейн, і стає центровим у всьому цьому процесі. 

біткойн що таке і як працює

З 2008 року, коли біткойн тільки з'явився, у валюти були свої злети і падіння. Важко заперечити, який непростий шлях пройшли монети. З самого початку ідея біткойна полягала в створенні незалежної, децентралізованої системи грошових переказів, яка б не залежала від банків або державних установ. Основною концепцією біткойна є "peer-to-peer" — пряма передача між користувачами без посередників.

Сьогодні в цій системі мало що змінилося. При цьому ціна на монети часто зростає, що дозволяє на них заробити. При цьому багато інвесторів обирають саме біткойн для заробітку, і це вже більше впливає на те, скільки на біткойні взагалі можна заробити. 

Ключові поняття біткойна 

 біткойн що це і як заробити

Щоб зрозуміти, як працює біткойн, потрібно розібратися з кількома ключовими елементами: блокчейн, майнінг і цифрові гаманці. Першим, звичайно, корисним буде вивчення блокчейна. По суті, це цифрові блоки, на яких записана інформація (про транзакції). Блоки пов'язані між собою, і саме вони утворюють ланцюг. Вона ж цілісна, і розірвати або переписати блоки не можна. Саме тому біткойн зараз вважається однією з найстабільніших криптовалют.

В заробітку на біткойні відразу потрібно зрозуміти і про майнінг. Це процес, в ході якого комп'ютери вирішують складні математичні задачі. Ті, хто вирішує ці задачі, називаються майнерами, і за успішне рішення вони отримують винагороду у вигляді біткойнів. Цей процес гарантує безпеку мережі і створення нових біткойнів. Тобто це досить важливий процес для тих, хто хоче заробляти на криптовалюті. 

Крім іншого, щоб почати купувати і продавати біткойн, потрібно розібратися в цифрових гаманцях. Щоб використовувати біткойни, вам потрібен цифровий гаманець. Це спеціальна програма, яка дозволяє відправляти і отримувати біткойни. Кожен гаманець має унікальну адресу — довгий рядок символів, яка служить ідентифікатором. З допомогою гаманця ви можете зберігати свої біткойни, відправляти їх іншим користувачам або оплачувати товари і послуги.

Основна цінність біткойна 

До і після біткойна все ще створюються валюти, проте їм дуже складно наздогнати саме ці монети. Відповідаючи на питання, за що цінується біткойн, потрібно відразу згадати про обмеження по його випуску. Всего буде створено лише 21 мільйон біткойнів. Це робить його дефіцитним ресурсом, подібно золоту. Чим менше біткойнів залишилося для майнінгу, тим вища їх вартість. Тобто ніхто не може випускати біткойни, коли їм вздумається. У цьому випадку можна провести аналогію з звичайними (класичними) грошима. 

Другий важливий фактор, який можна врахувати, це децентралізація. Тобто біткойн не контролюють ні з боку банків, ні з боку держави. Всупереч цьому багато держав вже складають план, як вивести крипту на державному рівні. 

біткойн що це простими словами

Важливою частиною таких монет є анонімність. Біткойн пропонує відносну анонімність для користувачів. Хоча всі транзакції записуються в блокчейні, інформація про те, хто відправив або отримав гроші, не розкривається безпосередньо. Крупним інвесторам такий фактор більше ніж просто важливий.

Крипта дозволяє і здійснювати міжнародні перекази. Біткойн дозволяє відправляти гроші по всьому світу без необхідності звертатися в банк або використовувати платіжні системи, такі як SWIFT. Це особливо корисно в країнах з нестабільною економікою або жорсткими валютними обмеженнями.

Чому потрібно звернути увагу на біткойн? 

Як і будь-який інший інструмент, біткойн має свої сильні та слабкі сторони. Безумовно, без цих плюсів біткойн ніхто купувати не буде. В першу чергу, мова йде про децентралізацію. Ніхто не може контролювати або закрити біткойн-мережу. Також у біткойна і всіх бірж достатньо низька комісія. Комісії за транзакції зазвичай нижчі, ніж у традиційних банківських систем.

біткойн що це таке

Одним з найбільших плюсів є і можливість здійснювати міжнародні перекази. Це значно спрощує ведення бізнесу. Також у біткойна є своєрідна прозорість: всі транзакції доступні для перегляду в блокчейні. Це теж дуже важлива перевага. Крім всього монети біткойна це про обмежену пропозицію: біткойн захищений від інфляції завдяки фіксованій кількості монет. 

Є у цієї монети і свої мінуси. Це ціна, яка різко то зростає, то падає. Також часто виникають технічні складнощі, і ці мінуси складно ігнорувати.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua